Kortlopende en doorlopende reisverzekering

Regelmatig (en uiteraard onbezorgd) op vakantie gaan wil iedereen. Door een reisverzekering af te sluiten bent u verzekerd tegen persoonlijke, materiële en letselschade op vakantie. Twee typen reisverzekeringen zijn er: de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. 

Kortlopende reisverzekering

Als u maar een- of tweemaal per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering erg handig. Zodra u weer op Nederlands aardbodem bent, stopt de kortlopende reisverzekering automatisch. U betaalt eenmalig een premie.

Doorlopende reisverzekering

Als u veel van reizen houdt en de wereld graag wil verkennen, kunt u het best een doorlopende reisverzekering afsluiten. Met een doorlopende dekking bent u altijd en internationaal verzekerd. Indien u wat langer dan twee weken weggaat uit Nederland, is deze doorlopende reisverzekering goedkoper. 

Reisverzekering kosten

De kosten voor een reisverzekering hangen af van een paar zaken: uw vakantieland, welke dekking uw voorkeur geniet en om hoeveel meeverzekerde individuen. De premie verschilt wel per verzekeraar. Over het algemeen kost een doorlopende reisverzekering ca. €7 per maand. De kortlopende vorm kost meer. Reist u dus veel? Dan is een doorlopende reisverzekering altijd voordeliger. 

Reisverzekering dekkingen

Wellicht gaat u op wintersport. Dan heeft u de dekking voor wintersport nodig. U kunt ook kiezen voor een Europa- of werelddekking. De vraag is hier of u de hele wereld wilt verkennen of dat u echt binnen Europa reist. Afhankelijk daarvan maakt u uw keuze. Heel persoonlijk dus.

Reisverzekering opzeggen

Na een jaar is het opschorten van een reisverzekering mogelijk. U moet rekening houden met een opzegtermijn van een maand bij een reisverzekering opzeggen.

Annuleringsverzekering afsluiten

Wilt u een annuleringsverzekering afsluiten? Deze dient u binnen 7 dagen na de boeking af te sluiten. Deze verzekering keert kosten uit die u maakt als u onverhoopt een deel van uw reis mist. De voorwaarde is dat het echt een onvoorziene situatie is. Een belijdenis bijvoorbeeld. Heeft u veel betaald voor uw vakantie? Dan is uw premie voor de annuleringsverzekering ook hoog.

Reis annuleren

Er zijn enkele situaties te bedenken waarin een reis annuleren niet vergoed wordt: 

  • Voorziene situaties / gebeurtenissen;
  • Dreiging van terrorisme op bestemmingsplaats;
  • Onenigheid met uw reispartner.

Anderen bekeken ook:
Vakantiehuis huren Twente
Camper huren Rotterdam

 

 

 

KortingVergelijker