Vergelijk woonverzekeringen voor stormschade

Je hoeft niet per se een woonverzekering af te sluiten, maar het is een goede zaak je financieel in te dekken nu het zo stormt in Nederland. 

Schade wil je altijd voorkomen, maar soms is er niets wat je kan doen. Dan kijk je alleen 'toe'. In een dergelijk geval is het goed om te weten hoe jij verzekerd bent en welke dekkingen daaronder vallen. 

Verzekeraars 

Wanneer je contact opneemt met de schade-expert van je verzekeraar en deze langskomt, wil de expert de schade zien. Maak een notitie van op welk tijdstip de stormschade is ontstaan. Laat alles zo staan totdat de schade-expert is geweest en alles heeft bekeken. Veel verzekeraars hanteren minimaal windkracht 7 (KNMI-metingen) als uitgangspunt voor storm. 

Stormschade vergoeding 

De opstalverzekering dekt de herbouwwaarde van je woning. Vallende takken en bomen, vliegende dakpannen en omgevallen schuttingen vallen onder stormschade. Waterschade door noodweer valt er ook onder. 

Inboedelverzekering 

Indien je enkel een inboedelverzekering hebt, is het wat lastiger. De verzekeraar zal bijvoorbeeld moeilijk doen over tuinspullen die jij achterlaat in je tuin. Ditzelfde geldt voor achterstallig onderhoud of beschadigde voorwerpen door ramen die je open hebt laten staan. 

Voor schade als gevolg van storm of neerslag ben je in veel gevallen verzekerd met de inboedelverzekering.

Woonverzekering vergelijken 

Wil je je portemonnee liever ook 'beschermen' tegen hoog oplopende kosten? Ga dan je woonverzekering vergelijken met korting! 

Terug naar nieuws lijst
KortingVergelijker