Reisverzekering wereldreis

 Een wereldreis van minimaal een halfjaar is nog altijd een populair levensdoel. Wel is het iets waar je flink geld voor opzij moet zetten en begroten. Veel globetrotters onderschatten hoeveel het per land kan kosten. Voor Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika kun je €1500 per maand kwijt zijn, voor het Westen, Australië en Nieuw-Zeeland moet je uitgaan van €2000. 

Doorlopende reisverzekering

Veel van de avonturiers onderschatten ook de reisverzekering voor de wereldreis die ze echt moeten afsluiten. Een standaard doorlopende reisverzekering heeft een maximale termijn: de wereldreiziger mag niet langer dan 3, 4 of 6 maanden ononderbroken weg zijn. Als je dus langer weg bent, dan ben je niet meer verzekerd. Als onverzekerde riskeer je dat je in noodgevallen geen hulp verleend krijgt. Je hebt er dan immers ook geen recht op.

Met een doorlopende reisverzekering met werelddekking ben je heel goed verzekerd tijdens je wereldreis. Je moet je reisverzekering vergelijken om tot de beste dekking te komen, het verschilt per situatie en behoeften welke verzekering het beste bij jou past.

Reisverzekering afsluiten

Je moet je goed voorbereiden voor zo’n lang verblijf elders in de wereld. Daar hoort het afsluiten van een reisverzekering uiteraard bij. Bij het afsluiten van een reisverzekering kies je het aantal aaneengesloten reisdagen.

Je hebt een doorlopende reisverzekering nodig als je langer wegblijft dan het aantal dagen dat gedekt wordt bij een algemene reisverzekering. Dit is vaak niet meer dan 2 of 3 maanden en het hangt af van je verzekeraar. Als je niet langer dan 90 dagen wegblijft, hoef je niet per se een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering vergelijken

Wil je je vleugels uitslaan en de wereld verkennen? Dan is je eerste stap de reisverzekering vergelijken. Bij ons sluit je je doorlopende reisverzekering af met een fikse korting. Wel handig als je op wereldreis wil, je bespaart zo en kunt dat geld dan uitgeven aan bijvoorbeeld je safaritocht in Zuid-Afrika. 

 

 

Terug naar nieuws lijst
KortingVergelijker