Flinke toename energieoverstappers

Ruim 25% van de mensen veranderde het afgelopen jaar van energieleverancier. Ongeveer 1 op de 6 energieoverstappers deed dat in de laatste maand van het jaar. Het overgrote deel stapte over naar Greenchoice, Nuon en Eneco. Gemiddeld bespaarden mensen ca. € 250,-. 

In 2017 was het aantal overstappers flink toegenomen ten opzichte van 2016. Het gaat om een percentage van 25%. De meeste mensen stapten over in december. Veel consumenten denken dat je voor energie ook moet wachten met overstappen tot het einde van het jaar. Dat is een misverstand. Je bepaalt zelf wanneer je overstapt. 

Groene stroom 

Steeds meer consumenten kiezen voor groene stroom. Zo’n 40% van de mensen is bereid om hier meer voor te betalen. Ongeveer de helft daarvan wil best extra geld betalen voor groene stroom uit ons land. 

Kostenbesparing energie 

De kostenbesparing op energie is het voornaamste motief voor overstappers om een contract te sluiten met een andere leverancier. In 2017 was het gemiddeld bespaarde bedrag per energieoverstapper ongeveer € 250,- op jaarbasis. Er zijn zelfs huishoudens die het driedubbele daarvan besparen. 

Energiemarkt dynamiek 

De energiemarkt kenmerkt zich door een grote dynamiek en constante veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. Traditionele en groene leveranciers en prijsvechters gaan continu de strijd met elkaar aan. De prijzen voor gas en elektriciteit zijn veranderlijk. Ook wordt de energiemarkt in ons land steeds meer ‘geraakt’ door gebeurtenissen in andere landen.

Energie vergelijken 

Wil jij graag overstappen of even nagaan of andere energieleveranciers niet iets beters aanbieden? Ga dan nu naar energie vergelijken.  

Terug naar nieuws lijst
KortingVergelijker