WA / Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

U doet het niet opzettelijk, maar toch gebeurt het. U richt schade aan. Bescherm uw portemonnee met een aansprakelijkheidsverzekering tegen (wellicht) hoog oplopende kosten. Vergelijk hier de aansprakelijkheidsverzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren afsluiten

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u verzekerd tegen schade die u onopzettelijk aanricht bij anderen. Schade aan bezittingen wordt niet gedekt. 

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten

De naam suggereert het al. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is gericht op bedrijfsschade- en ongevallen die u anderen wellicht berokkent. Het kan gaan om materiële schade en letselschade. Beschadigingen aan voorwerpen bijvoorbeeld.

Wettelijk aansprakelijk

Als u wettelijk aansprakelijk bent voor schade aan anderen of de spullen, dan vergoedt uw aansprakelijkheidsverzekering de schade, Schade die opzettelijk wordt aangericht of schades met motorvoertuigen worden niet vergoed.

Collectieve aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

De collectieve aansprakelijkheidsverzekering is de juiste verzekering wanneer u in het bestuur zit van een club of vereniging. Als bestuurslid bent u in veel gevallen belast met de verantwoordelijkheid voor veel mensen op een plek. 

Aansprakelijkheidsverzekering kosten

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering is niet eenduidig. De berekening is gebaseerd op bijvoorbeeld uw woonplaats, leeftijd en huishoudenssamenstelling (verzekert u uw echtgenoot en kinderen mee?).

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering 

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen goed met elkaar. De dekkingen en voorwaarden verschillen namelijk.

KortingVergelijker